Loading...

Klantvriendelijkheidstraining | intern en extern

Weet u hoe uw medewerkers met klanten omgaan? Loopt uw personeel een stapje harder om de klant dat extra beetje service te verlenen? Het gevoel waarmee klanten en andere relaties uw bedrijf verlaten is bepalend voor de relatie die u met ze opbouwt. De klantvriendelijkheidstraining is speciaal samengesteld voor het ontwikkelen van vaardigheden in klantgericht en servicegericht werken, zodat alle medewerkers een optimale bijdrage leveren aan uw bedrijfsresultaat.

Deze training is specifiek gericht op de wens en problematiek van de opdrachtgever. Met behulp van klantenpannels, mystery guests of – shoppers en een intern en extern onderzoek bepalen onze specialisten waar de verbeterkansen in uw organisatie en bij uw medewerkers liggen.

Met behulp van een nulmeting en een achterafmeting laten we u zien wat de resultaten van de training zijn. U zult zien dat er enorme vooruitgang is geboekt.

Doelgroep en niveau
Deze training is specifiek gericht op de wens en problematiek van de opdrachtgever. De cursus kan zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd.